21.08.2019 - Tilapäiset huoltotyöt palvelimilla 17:00 - 19:00:
cpf.radicenter.eu, cpg.radicenter.eu, cph.radicenter.eu
Huoltotöiden aikana voi esiintyä katkoksia palveluissa eniten 15 min.

Tärkeä tieto Radicenterin asiakkaille tilin siirrosta DirectAdmin palvelimelta cPanel palvelimelle.

A. Domainit ohjataan cPanel-palvelimelle 1 tunnin sisällä siirrosta.
Huom! Domainin IP osoite tulee muuttumaan.
Jos verkkotunnuksesi ei käytä Radicenter-nimipalvelimia, verkkotunnus on ohjattava uuteen IP-osoitteeseen siirron jälkeen. Uusi IP osoite ilmoitetaan sähköpostitse.

B. Jos käytät https:ää ja olet laittanut tiedostot private_html-kansioon, ne ladataan cPanel-palvelimelle, mutta sivu näytetään edelleen public_html-kansiosta. Jos haluat, että yksityiset_html-tiedostot ovat saatavilla verkossa, sinun on siirrettävä ne manuaalisesti public_html-kansioon joko ennen siirtoa tai siirron jälkeen.

C. SSL-sertifikaatteja ei siirretä. cPanel luo automaattisesti kaikille verkkotunnuksilla AutoSSL-sertifikaatit (SECURITY – SSL / TLS Status). Verkkotunnukselle tai aliverkkotunnukselle annetaan Auto SSL -sertifikaatti jos hakemistoa ei ole suojattu salasanalla.

D. Ennen siirtoa suosittelemme tilin tarkistamista ja kaikkien tarpeettomien tiedostojen, sähköpostiosoitteiden, MySQL-käyttäjien ja tietokantojen poistamista. Tämä helpottaa siirtoa ja auttaa pitämään cPanel-palvelimen puhtaana.

Mikä tulee muuttumaan?
Verkkosivustot ja sähköpostit toimivat edelleen. Asiakkaat, jotka käyttävät vielä PHP 5.3:eä, saavat luotettavamman ratkaisun. Webmailiin tulee lisää ominaisuuksia palvelun hallinnoimiseksi.

PHP versiot
Tilin siirron yhteydessä kaikki domainit tulevat käyttämään PHP versiota 5.6
cPanelissa on mahdollista valita seuraavien versioiden välillä: 5.3, 5.6, 7.0, 7.1 and 7.2

Tärkein muutos on, että tulevaisuudessa sähköpostipalvelimen nimenä täytyy käyttää verkkotunnusta muodossa mail.verkkotunnuksennimi.fi. Siirron jälkeen ei ole mahdollista enää käyttää palvelimen nimenä aXXX.radicenter.eu palvelinta. Webmailiin pääsee jatkossa osoitteesta webmail.verkkotunnuksennimi.fi
Sinun on käytettävä myös suojattuja portteja (POP3 995, IMAP 993, SMTP 587 (tai 465))

cPanelissa pakettien resurssit eraovat DirectAdmin paketeista. DirectAdmin-paketit muutetaan cPanel-paketeiksi asiakkaiden resurssien käytön perusteella.

Mitä ei ole mahdollista siirtää
Koska järjestelmät ovat luonteeltaan erilaisia, joitain asioita ei voida siirtää automaattisesti:

– Roundcube webmailin osoitekirjat (Osoitekirjat tulisi käyttäjien tallentaa varmuuskopiona)
– SSL-sertifikaatit. SSL-varmenteita ei siirretä. cPanelissa aktivoidaan ilmaiset SSL-sertifikaatit kaikille verkkotunnuksille.
– Majordomon postituslistoja. Cpanelissa ei ole Majordomon postituslistoja. Voit luoda uudet postituslistat Mailman-ohjelmalla.
– Yksityiset IP-osoitteet.
– CRON-it

Radicenter 2019